BAS DOELENREIZEN
-
Belangstellenden kunnen inschrijven voor de 4 concerten. Betaling via automatische incasso door de penningmeester activiteiten.
Kunt of wilt u slechts aan 1, 2 of 3 concerten deelnemen, dan wordt u op de reserve lijst geplaatst.
De bus vertrekt vanaf residentie Meilust.

Het inschrijfformulier kunt u HIER downloaden.
De Commissie Doelenreizen stelt zich ten doel om voor liefhebber van klassieke muziek, die lid zijn van BAS of woonachtig zijn in de Residentie Meilust, 4 x per jaar op zondagmiddagen een busreis te organiseren naar De Doelen in Rotterdam om daar een klassiek concert bij te wonen.

Deze reizen vinden plaats onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de deelnemers. De leden van de commissie treden op als intermediair tussen de verschillende onderdelen, zoals de busonderneming en De Doelen.
Contact:

Algemeen E-mail adres : doelenreizen@basboz.nl

Coördinator: Bettie Cantineau.Tel.:  0164 211416 E-mail: bettie@cantineau.nl

Peningmeester: Jan Dons.Tel.: 0164 684966 E-mail: penn.activiteiten@basboz.nl

Lid: Sjaak Hector.Tel.: 0164 255412 E-mail: hector@home.nl
CONCERT AGENDA 2021 - 2022

Zondag 7 nov. Mahler 1
dirigent Lahav Shani
cello Nicolas Altstaedt

Bloch Schelomo
Mahler Eerste symfonie

Mahler was 24 jaar toen hij begon te schetsen aan zijn Eerste: muziek met zó’n rijkdom aan beelden – van natuurverstilling tot klezmer-uitbarstingen – dat je bijna niet kunt geloven dat dit zijn symfonisch debuut was. Het was met deze partituur dat Lahav Shani, eveneens op 24-jarige leeftijd, internationaal doorbrak als dirigent. Zijn meesterschap, toen al verbluffend, heeft zich sindsdien alleen maar verder verdiept.

Zondag 19 dec. Händel Messiah
dirigent Jonathan Cohen
sopraan Emoke Barath
countertenor Andreas Scholl
tenor Andrew Staples
bariton Matthew Rose
koor Groot Omroepkoor

Na precies vijftig jaar is de Messiah eindelijk weer te horen bij het Rotterdams Philharmonisch. ‘Een uitvoering die een diepe indruk achterliet,’ vond De Telegraaf destijds, ‘al kan men erover discussiëren of de coupures alle verantwoord waren.’ Dit keer geen coupures: met barokspecialist Jonathan Cohen en de beste stemmen van deze tijd komt Händels meesterwerk in zijn volledige glorie tot klinken. Hallelujah!

Zondag 16 jan.  Prokofjev Sinfonia concertante, Prokofjev Vijfde symfonie
dirigent Han-na Chang
cello Truls Mørk

‘Verpletterend, ziedend, perfect,’ typeerde NRC enkele jaren geleden in een vijfsterrenrecensie het samenspel van Truls Mørk en ons orkest. Toen stond Sjostakovitsj op het programma, nu keert de wereldcellist terug met het vlammende Symfonie-concert van diens tijdgenoot Prokofjev. Het is de opmaat tot Prokofjevs Vijfde, zijn symfonische meesterwerk: muziek die je beetgrijpt en niet meer loslaat.

Zondag 20 maart Tsaikovski met Simone Lamsma
dirigent Stanislav Kochanovsky
viool Simone Lamsma

Moesorgski Nacht op de kale berg
Tsjaikovski Vioolconcert
Tsjaikovski Eerste symfonie 'Winterdromen'

‘Een openbaring,’ noemde Trouw een recente vertolking door Simone Lamsma van Tsjaikovski’s Vioolconcert. ‘We wisten natuurlijk al hoe goed Lamsma is, maar hier pakte ze iedereen in met een overrompelende uitvoering.’ Alsof dat nog niet genoeg is, trakteert dit concert de luisteraar ook nog op Tsjaikovski’s hartverwarmende Winterdromen-symfonie: de mooist denkbare manier om de lente in te gaan.

Regels deelname  BAS /Meilust Doelen reizen.

 

 

Op de dag van het concert kunt u zich vanaf 12.00 uur melden in Residentie Meilust.

In de vergaderruimte voor de bibliotheek zullen Bettie, Jan en of Sjaak aanwezig zijn om uw plaatsbewijs uit te reiken.

De bus staat dan direct bij de zij-ingang zodat u veilig in kunt stappen.