-
ÉÉNDAAGSE BAS REIZEN IN 2022

Er staan voor 2022 drie prachtige dagtochten op de reiskalender. Deze zijn met zorg samengesteld en staan garant voor een heerlijke, ontspannen dag uit met de bus.

1. CORPUS EN KAGER PLASSEN- 18 MEI 2022

Om 08.15 uur vertrekken we zoals gebruikelijk van Gageldonk voor een bezoek aan Corpus in de buurt van Leiden. Hier worden we ontvangen met koffie/thee en taart. In Corpus beleeft u een spectaculaire ‘reis door de mens’
Maak in het 5D- harttheater een duizelingwekkende ‘reis’ als rood bloedlichaampje, adem mee in de longen, spring op de tong en loop door het oor, verwonder uzelf in de  hersenen en verbaas u over uw lichaam.

Na onze ochtend ‘in het menselijk lichaam’ rijden we naar Leiderdorp. Hier gaan we aan boord van een schip dat ons meeneemt voor een prachtige rondvaart over de Kagerplassen. Onderweg genieten we van een heerlijke koffietafel.

Aan het einde van de middag vertrekken we huiswaarts maar uiteraard niet voordat we de dag gezellig afsluiten met een heerlijk 3-gangen diner. Omstreeks 20.00 uur zijn we weer terug in Bergen op Zoom.

Zet de reisdatum nu al in uw agenda, alle details en de mogelijkheid tot inschrijven worden tijdig in BAS NU bekend gemaakt.


2. ROZEN, RADIJS EN GENIETEN AAN DE KUST – 7 SEPTEMBER 2022

Vandaag staat ons een gezellige dag te wachten. Vanaf Gageldonk rijden we naar Burgerveen voor een fleurig bezoek aan Rozen & Radijs.We worden hier ontvangen met koffie en huisgemaakte appeltaart.
Er is een rozenkas waar de kweker met passie uitleg geeft over het kweken van rozen. U kijkt uw ogen uit in de prachtige tropische tuin met waterpartijen, vissen, vogels orchideeën en nog veel meer.
Na deze goede start van de dag rijden we een mooie route naar Wassenaar waar we op een fraaie locatie rustig van een uitgebreide lunch gaan genieten.
Dan rijden we door naar de Hollandse kust, Scheveningen om precies te zijn. Hier stappen we in voor een ontspannen rondrit met een toeristentreintje (met commentaar) U komt langs de Pier, het beroemde Seinpostduin, de havens en het oude dorp van Scheveningen en over de boulevard, langs het strand. Na de rondrit bent u een uurtje vrij voor een strandwandeling of een bezoekje aan de vele strandpaviljoens.

Rond 17.00 uur gaan we aan tafel voor een heerlijk 3-gangen diner aan de boulevard van Scheveningen met uitzicht op de Noordzee.
Om 19.00 uur staat de touringcar weer klaar om u naar huis te brengen en komen we omstreeks 20.30 uur weer aan bij Gageldonk.
Zin om met ons mee te gaan? Alle details in de mogelijkheid voor inschrijving worden tijdig in BAS NU bekend gemaakt.


3. DAGJE GEMERT -19 OKTOBER 2022

Vandaag vertrekken we rond 8.15 uur naar Gemert waar we het Boerenbondsmuseum gaan bezoeken. Ontdek hoe onze voorouders woonden op een boerderij, werkten in de handkrachtzuivelfabriek en
bezoek de veldkapel. Er is genoeg te beleven!
Samen met een gids maken we een bijzondere wandeling door het museum waar ook levende have is gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn wisselende en permanente tentoonstellingen en er is zelfs een sfeervol dorpspleintje.
Na een uitgebreide koffietafel gaan we een huifkartocht maken door het buitengebied van Gemert waarbij u ogen en oren tekort zult komen.
De middag wordt afgesloten met Oud Hollandse spelen, Beugelen of Jeu de Boules onder genot van een drankje naar eigen keuze.
Onderweg naar Bergen op Zoom sluiten we de dag af met een 3-gangen diner. Rond 21.00 uur zijn we terug.

U kunt de details van deze reis tijdig nalezen in BAS NU waar ook de mogelijkheid om aan te melden zal staan. Zet de datum maar vast in uw agenda!


Uiteraard zijn wij afhankelijk van de verdere ontwikkelingen wat betreft Covid-19 en zullen ons strikt houden aan de eventueel nog geldende maatregelen. Vooralsnog gaan we ervan uit dat we u deze mooie dagen kunnen aanbieden. Wel is het mogelijk dat programma onderdelen nog iets aangepast worden.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
-